Blog

#1 Versla de winterblues of winterdepressie met kantoorplanten

#2 Planten als roomdividers

#3 Watergift kantoorplanten#1 Versla de winterblues of winterdepressie met kantoorplanten

9 januari 2024- De winterperiode staat er om bekend dat er weinig licht buiten is en dat kan winterblues of winterdepressie veroorzaken. Gelukkig zijn er manieren om dit tegen te gaan. Een van de manieren is om het kantoor een groene boost te geven. Januari is daarom een perfect moment om kantoorplanten aan te schaffen.

Kantoorplanten brengen tal van voordelen met zich mee:

1. Verbeterde luchtkwaliteit
Kantoorplanten helpen de binnenlucht te filteren en zuiveren
2. Verbeterde productiviteit
Groen is gekoppeld aan meer focus en efficiëntie
3. Verminderde stress
Natuurlijke elementen dragen bij aan een rustigere werksfeer
4.Verhoogd esthetische waarde
Kantoorplanten creëren een aangenamere en visueel aantrekkelijkere werkruimte
5. Voordelen voor de gezondheid
Sommige kantoorplanten kunnen een positieve invloed hebben op de lichamelijke gezondheid door het verminderen van fijnstof uit de lucht.

Geef uw kantoor een boost met de kracht van de natuur!

Wilt u weten wat de mogelijkheden bij u op kantoor zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op.

#Kantoorplanten #Werkplekgeluk #Groengeluk #Voordelen #Interieurbeplanting

#2 Planten als roomdividers

25 januari 2024- In een bruisend kantoor, waar het geluid van toetsenborden en het zachte gezoem van fluorescerende verlichting de dag bepaalden, begon een positieve verandering die de werkomgeving op zijn kop zette. In plaats van traditionele scheidingswanden en kille cubicles kozen de werknemers ervoor om planten te introduceren als natuurlijke roomdividers, wat een opmerkelijke transformatie teweegbracht.

Het idee ontstond tijdens een informele brainstormsessie over het verbeteren van de werkomgeving en het bevorderen van een gezondere, meer ontspannen sfeer. In plaats van te investeren in conventionele scheidingswanden, kwam het team op het idee om de kracht van de natuur te benutten.

Terwijl de planten groeiden, groeide ook het gevoel van gemeenschap. De openheid van de ruimte bleef behouden, maar de planten fungeerden als natuurlijke scheidingen die een gevoel van privacy en rust creëerden. Het kantoor werd al snel een oase van groen te midden van computerschermen en vergadertafels.

De voordelen reikten verder dan esthetiek; de lucht in het kantoor voelde frisser aan en het welzijn van de werknemers nam toe.

Bezoekers werden begroet door een kantooromgeving die niet alleen professioneel was, maar ook een warme, uitnodigende uitstraling had. De planten fungeerden als natuurlijke ijsbrekers tijdens vergaderingen en werden al snel het onderwerp van gesprek tussen zakenpartners en klanten.

Het positieve effect van de groene roomdividers verspreidde zich als een golf door het kantoor. Andere afdelingen begonnen het voorbeeld te volgen, en al snel was het hele kantoor doordrenkt van groen. Het initiatief leidde tot een meer ontspannen werkomgeving, verminderde stressniveaus en verhoogde creativiteit onder de werknemers.

Dit verhaal illustreert hoe eenvoudige keuzes, zoals het integreren van planten als roomdividers, een diepgaand en positief effect kunnen hebben op de dynamiek en het welzijn in een kantooromgeving. De transformatie van een standaard kantoor naar een groen, levendig paradijs bewijst dat de natuur een krachtige bondgenoot is in het creëren van een positieve en productieve werkplek.

Bent u geïnteresseerd geraakt in roomdivers en wilt u weten wat de mogelijkheden bij u op kantoor zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

#Roomdividers #Kantoorplanten #Werkplekgeluk #Groengeluk #Voordelen #Interieurbeplanting

# 3 Watergift kantoorplanten

De hoeveelheid water die een kantoorplant nodig heeft, varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type kantoorplant, de grootte van een kantoorplant, de groeifase, de omgevingsomstandigheden en het seizoen. Over het algemeen hebben kantoorplanten regelmatig water nodig om te overleven en te gedijen, maar te veel water kan ook schadelijk zijn.

Het is belangrijk om de specifieke waterbehoeften van elke kantoorplant te leren kennen, omdat sommige kantoorplanten meer of minder water nodig hebben dan andere.

Verschillende factoren beïnvloeden de waterbehoefte van kantoorplanten:

1. Planttype: Verschillende kantoorplanten hebben verschillende waterbehoeften. Kantoorplanten met vlezige bladeren kunnen bijvoorbeeld meer water opslaan dan planten met dunne bladeren.

2. Grootte van de kantoorplanten: Grotere kantoorplanten hebben over het algemeen meer water nodig dan kleinere planten vanwege hun grotere oppervlakte voor verdamping.

3. Groeifase: Tijdens de groeifase hebben kantoorplanten vaak meer water nodig dan tijdens de rustperiode, omdat ze actief groeien en meer water gebruiken voor fotosynthese en celuitbreiding.

4. Omgevingsomstandigheden: Factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid, wind en zonlicht beïnvloeden de verdampingssnelheid van water uit de bladeren van de kantoorplanten.

5. Bodemtype en drainage: De samenstelling van de bodem en de drainagecapaciteit bepalen hoe goed water wordt vastgehouden en beschikbaar is voor de plantenwortels. 

6. Seizoen: In warme seizoenen hebben kantoorplanten over het algemeen meer water nodig vanwege de hogere verdampingssnelheid, terwijl ze in koudere seizoenen minder water nodig hebben.

Door rekening te houden met deze factoren en de waterbehoeften van individuele kantoorplanten te observeren, kun je de watergift aanpassen om ervoor te zorgen dat de kantoorplanten gezond blijven.

Wilt u ook graag het onderhoud van uw interieurbepanting uitbesteden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

#Interbeplanting #Kantoorplanten #Watergift #Kennis #Ervaring #Interieurbeplanting #Uitbesteden #Professionals